Bas van Dijk, fysiotherapeut

Als fysiotherapeut heb ik meer dan 25 jaar ervaring in diverse settings; praktijk, verpleeghuis, ziekenhuis in Nederland en revalidatiecentra in Florida. 

De specialisatie en aandacht in mijn praktijk voor complementaire fysiotherapie in Leidsche Rijn ligt op het gebied van schouder klachten, tennisarm, hoofdpijn, stress gerelateerde klachten en sportblessures. Door het toepassen van dry needling, vaak in combinatie met diepe massage en Han stimulatie op de naaldjes kunnen klachten als pijn en stijfheid vaak snel minder worden. 

Dry needling en acupunctuur

Meer informatie over de toepassing van de dry needling en mijn werkwijze is te vinden op de website van het Centrum voor Dry Needling. Samen met collega fysiotherapeut-acupuncturist Hans van Schaik in Zeist behandel ik klachten die zich daar goed voor lenen, o.a. sportblessures, en hoofdpijn. De dry needling wordt uitgevoerd in Utrecht en Amersfoort.

In overleg kan acupunctuur worden toegepast. Ik ben een gecertificeerd acupuncturist sinds 2001 en behandel diverse klachten , variërend van migraine en allergie tot slapeloosheid en hormoongerelateerde klachten bij vrouwen. 

Over mijn ervaring en belevenissen als acupuncturist schrijf ik een blog op de internetkrant regioleidscherijn.nl ; Acupunctuur in Utrecht Leidsche Rijn

Als acupuncturist houd ik tevens praktijk in Amersfoort.

Ik ben lid van het KNGF, de NVA, CKR en BIG geregistreerd.

Op het gebied van de fysiotherapie, dry needling en de acupunctuur volg ik met regelmaat cursussen om de kennis op niveau te houden en voor beide beroepsgebieden de accreditatie te behouden. Uiteraard zet ik alle technieken desgewenst gecombineerd in. Dit om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken.