Sinds 2007 maak ik voor diverse klachten gebruik van de dry needling techniek.

Dry needling is gericht op het laten ontspannen van triggerpoints, verkrampte plekjes, of knopen in een spier. Het ontstaan van triggerpoints heeft uiteenlopende oorzaken zoals een verkeerde houding, sportblessures, langdurige overbelasting. Dit komt voor bij bijvoorbeeld computergebruik, een ongeval, immobilisatie zoals door gips. Ook stress of chronisch slaaptekort kunnen triggerpoints veroorzaken.

Ik onderzoek op de aangedane triggerpunten. De behandeling is gericht op het uitschakelen van een dergelijk triggerpunt door het aanprikken ervan met een naaldje. Dat geeft kortdurend een krampgevoel en daarna voelt de spier direct meer ontspannen aan. Vaak is er nog een halve dag een wat zwaar gevoel in het behandelde gebied te voelen. Dikwijls is een behandeling al genoeg om de regio te ontspannen. soms is er een tweede of derde keer nodig.

Een afspraak voor dry needling kun je hier maken.

Omdat de dry needling een combinatie is van fysiotherapie en acupunctuur kan de therapie vergoed worden onder zowel fysiotherapie als acupunctuur. Meer info over de tarieven is hier te vinden.